Sjokoladekake med et hemmelig lag av hvit sjokolademousse

Våren og sommeren føles nesten som en eneste lang kakefest, de store anledningene står i kø. Det er konfirmasjon, 17. mai, bryllup, dåp, sommerfest, avslutninger, dugnad og masse andre feiringer.

Det er jo aldri feil med sjokoladekake, og mange har ofte en favoritt de alltid serverer, men noen ganger er det jo også gøy å prøve noe nytt, ikke sant?

Få flere kakeoppskrifter her >>

Sjokoladekake er noe de aller fleste liker, men for å gjøre noe litt annerledes har jeg blandet sjokoladekaken med et lag med sjokolademousse! Denne oppskriften har jeg skapt selv, og jeg var veldig spent på om den kom til å funke. Men det gjorde den, så til de grader! Denne kaken ble rett og slett dødsgod!

Den består av tre lag, to er vanlig sjokoladekake, mens det hvite i midten er sjokolademousse. Det gjør at kaken blir saftig og god, og så ser det jo fint ut med tre lag, da! ☺ Etterpå kan du pynte dem med frosting, og vil du gjøre enda litt mer stas på kaken, pynter du med smeltet sjokolade oppå der igjen. 

Har du prøvd deg på kaken? Legg gjerne igjen en kommentar og si hva du synes!

Sjokoladekake med hvit sjokolademousse
Yields 1
Du finner en bildeguide for pyntingen øverst i blogginnlegget.
Write a review
Print
Ingredients
 1. 3 egg
 2. 4,5 dl sukker
 3. 250 gram smør
 4. 6 dl hvetemel
 5. 3 ts vaniljeessens
 6. 3 ts bakepulver
 7. 3 ss kakao
 8. 3,5 dl kulturmelk
Hvit sjokolademousse
 1. 1,5 ts gelatinpulver
 2. 1 ss vann
 3. 170 gram hvit kokesjokolade, delt i biter
 4. 3,5 dl fløte (1 liten boks)
Frosting
 1. 700 gram melis
 2. 250 gram smør (romtemperatur)
 3. 2 ss kakao
 4. 150 gram Philadelphia/kremost
Pynt
 1. Ca 200 gram mørk sjokolade
 2. Ca 50 gram smør
 3. Marengs
Instructions
 1. Sett ovnen på 180 grader og finn frem en rund form på 24 cm. Spray den godt eller dekk med bakepapir.
 2. Rør egg og sukker hvitt og luftig.
 3. Smelt smøret og ha det oppi. Ha også oppi vaniljeessensen.
 4. Bland mel, bakepulver og kakao i en egen bolle, og mål opp kulturmelken.
 5. Ha det tørre og det våte vekselsvis oppi røren, bland godt mellom hver gang.
 6. Ha røren oppi bakeformen og stek i cirka en time. Det vil variere fra ovn til ovn, så følg gjerne med fra 45 minutter, og sjekk jevnlig.
 7. Kaken er ferdig når du stikker en pinne inn i den og den kommer ut uten røre på seg.
 8. Sett kaken til avkjøling, la den være i formen en stund før du tar den ut og setter den på en rist.
Hvit sjokolademousse
 1. Bland vann og gelatin i en liten skål. Sett til side.
 2. Ha den hvite sjokoladen i en bolle.
 3. Ha 1/3 av fløten i en liten gryte. Varm det opp, og ta det bort idet det begynner å koke. Ha oppi gelatinblandingen (som har stivnet), og rør til alt er blandet ut.
 4. Hell den varme fløten over sjokoladen, og la det stå 30 sekunder. Så rører du til sjokoladen er smeltet. La den stå til den får romtemperatur, men rør av og til så ikke det stivner.
 5. Pisk resten av fløten til den får myke topper.
 6. Bland 1/3 av den piskede fløten i den hvite sjokoladen, og pisk lett til alt er blandet. Pass på at det er godt blandet, alle hvite streker må bort. Bland inn resten av fløten med slikkepott.
 7. Ha røren i en rund form på 24 cm, bruk gjerne bakepapir så du vet at den slipper uten problemer. Sett formen i kjøleskapet og la den stå og stivne. Du kan gjerne sette den i frysen en times tid også, så den blir helt hard.
Montering
 1. Når sjokoladekaken er kald og moussen er stiv, kan du sette lagene sammen.
 2. Ta sjokoladekaken ut av formen og del den i to, på midten, slik at du får to lag. Jeg bruker en slik type kakekutter, den sørger for at du kutter jevnt over. Du kan bruke en kniv, men sjansen er stor for at laget ikke blir rett. Kutt eventuelt også av toppen av kaken hvis den har stekt slik at den har fått en topp, slik at begge lagene er rette og flate.
 3. Sett bunnen på et bakepapir, og legg toppen klar ved siden av. Det kan være lurt å snu den ene halvdelen slik at den jevneste siden kommer opp, så det blir enklere å froste til slutt.
 4. Ta moussen ut av formen og legg den oppå det nederste laget. Plasser den så midt på som du kan, slik at sidene flukter. Legg det andre laget med kake oppå moussen, og du har nå tre lag. På tide med frosting.
Frosting
 1. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og rør til frostingen blir tykk. Det er alltid litt små variasjoner i hvor mye melis du trenger, så prøv deg frem til den er god og tykk.
 2. Først må du lage en crumb coat, dette binder alle smulene så ikke du får masse smuler i frostingen. Ta et tynt lag med frosting og smør utover kaken. Du vil se at det fester seg kakesmuler i frostingen, og det er helt OK, det er det som skal skje. Du trenger ikke et tykt lag, og det gjør ikke noe om du ser kaken igjennom frostingen.
 3. Sett kaken i kjøleskapet til frostingen har stivnet.
 4. Når frostingen har stivnet, tar du kaken ut og tar på resten av glasuren. Hvis du ønsker helt rette kanter, kan du legge bunnen på en kakeformen oppå kaken og smøre frostingen på rundt. Bunnen bør være en størrelse større, slik at den stikker litt utenfor kanten på kaken.
 5. Så tar du av lokket og fyller inn frosting på toppen og jevner ut mot kantene. Kaken kan gjerne stå litt i kjøleskapet og stivne igjen før du tar av lokket og froster toppen.
 6. Når du er fornøyd med frostingen, setter du kaken på et kakefat. Vær forsiktig når du flytter den over, siden det er tre lag kan du risikere at de flytter litt på seg. Når du har fått kaken over på fat er den klar til å pyntes.
Pynt
 1. Lag et vannbad ved å koke litt vann i en gryte, og sette en metallbolle oppå. Det er viktig at den ikke berører vannet, den skal henge over vannet.
 2. Knekk opp sjokoladen og ha cirka 150 gram og smøret i metallbollen. Rør hele tiden mens det smelter.
 3. Når alt er godt smeltet, tar du bollen av gryten og tilsetter resten av sjokoladen. La den stå 30 sekunder før du rører godt til resten av sjokoladen også er smeltet. Dette kalles temperering, og gjør at sjokoladen stivner og blir som på konfekt, du kan ta på den uten at den smelter. Det er ingen krise hvis ikke du får til dette. La den stå og kjøle seg ned litt når alt er smeltet.
 4. Når sjokoladen har kjølt seg ned, setter du klar kaken på fatet og heller sjokoladen forsiktig midt på kaken. Bruk en kniv eller slikkepott til å forsiktig spre sjokoladen utover, og gjør slik at den renner ned over kanten noen steder.
 5. Pynt til slutt med å sette noen marengs rundt kaken, eller strø med noe annet over, her kan du bruke fantasien! Så er kaken klar
House of Treats https://houseoftreats.org/