Amerikanske pannekaker med kesam og blåbær

Det er ikke mye som er så digg som å starte helgen med en deilig frokost. Og en selvfølge på frokostbordet for meg, hvis jeg skal kose meg skikkelig, er pannekaker!

Jeg er mer glad i de amerikanske pannekakene enn de franske som vi er mest vant til her i landet. De amerikanske er tykkere og luftige, mens de franske er tynne og rulles eller brettes sammen.

Det finnes sikkert like mange oppskrifter på pannekaker som kokker på denne jorden, og det er jo bare å prøve seg frem til man finner sin egen, personlige favoritt. I denne varianten har jeg tilsatt litt kesam, det gir en liten piff på smaken. Jeg håper de smaker!

PS: Har du steketakke, er disse perfekte til å steke på den!

Se flere pannekakeoppskrifter her >>

Pannekaker med kesam og blåbær
Yields 12
Perfekt til helgefrokosten!
Write a review
Print
Ingredients
 1. 225 gram mel
 2. 1 ss bakepulver
 3. 1 ss sukker
 4. 2 ts vaniljesukker
 5. Litt salt
 6. 2 egg
 7. 2 dl melk
 8. 2ss kesam
 9. 30 gram smør, smeltet og avkjølt
Instructions
 1. Start med å smelte smøret, så det kan kjøle seg ned.
 2. Bland sammen alt det tørre i en bolle. Husk å sikte hvetemelet. Du kan gjerne sikte alt bortsett fra sukkeret om du vil.
 3. Rør inn melken og smøret med det tørre. Rør til det er jevnt og godt blandet.
 4. Ha oppi eggene og kesam.
 5. Det er lurt å la røren stå å svelle litt, gjerne en time. Den blir litt tykkere da.
 6. Ha litt smør i stekepannen, og hell ut en passende porsjon. Bruk lav-middels varme, så de blir gjennomstekt uten å bli svidd.
 7. La den steke til røren er blitt mørkere og begynner å få litt bobler. Da snur du pannekaken, og steker noen minutter til.
 8. Et lite triks jeg har plukket opp på Pinterest, er å ha røren over i en ketchupflaske. Jeg har vasket en Heinz-flaske fordi den er større enn de vanlige, og dermed fikk jeg plass til hele røren oppi. Det er viktig å vaske godt ut av den så det ikke blir smak på det du har oppi, men jeg vil vel kanskje ikke anbefale å ta den i oppvaskmaskinen, slik jeg gjorde. Flasken ble litt funky, kan du si! Men men, det funker uansett.
 9. Server med friske bær (du kan selvfølgelig velge noe annet enn blåbær om du vil det), lønnesirup eller honning, og en deilig kopp kaffe. Ah 🙂
House of Treats https://houseoftreats.org/