Deilig mat og fersk frukt på La boqueria marked i Barcelona

Spania er et nydelig land, som har veldig mye forskjellig å by på. Det er ganske store variasjoner etter hvor du drar, både på terreng og mat, og sikkert også masse andre ting jeg ikke vet om.

Veldig mange nordmenn velger å reise til Barcelona, fordi det er en perfekt miks av storby og strand. Det var i alle fall det som gjorde at vi ville dra dit 😉 Lange dager på Barceloneta eller noen av de andre strendene lengre oppe følges opp av vandring i byen, masse god mat, lokalt øl, eller kanskje en tur på tivoliet Tibidabo som ligger på toppen av fjellet?

Det finnes masse ting å gjøre og se, og en av de mest populære turistattraksjonene i Barcelona, er matmarkedet La boqueria. Markedet ligger rett ut fra turistfellen og hovedgaten La Rambla, som er fylt med gateselgere, dyr øl og horder med turister. Lite tips: ikke spis her. Det er dårlig mat og sinnssykt overpriset. 

Men selve markedet er verdt et besøk. Det er ganske stort, inne i en pen, gammeldags hall. Det er inndelt etter kategorier, altså hva de selger, så du finner alle fiskediskene i ett område, kjøtt i et annet, osv. 

Det første som møter deg når du kommer inn, er rekke på rekke med fersk frukt, juice og smoothier. Det er en eksplosjon av farger, og et vakkert syn! Det selges makroner, sjokolade, smågodt og alt mulig forskjellig du kunne ha lyst til å snacke på. Du får også kjøpt fersk frukt, som fersken, aprikos, ananas og melon.

De selger selvfølgelig også skinke. Masse skinke. Eller jamón som det heter. Spanjolene har spist skinke i mange tusen år, så dette kan de. De to mest tradisjonelle og typisk spanske skinkene er jamón serrano og jamón ibérico. Du finner begge disse, og mange flere, på markedet.

Vi var der litt sent på kvelden, og da hadde flere av bodene stengt. Men det var fortsatt koselig å gå rundt inne på markedet og kikke, det var allikevel stappfullt av folk, og trangt mellom bodene. Utvalget er stort, men noen av tingene var litt dyre. Makronene ble solgt i kilopris, og jeg kjøpte tre små makroner og to sjokoladetrøfler til rundt 70 kroner. Jeg ble litt overrasket da jeg skulle betale.

Jeg kan vel oppsummere med at La boqueria er en fin pause fra La rambla og de andre tingene i sentrum, men at det har ikke samme sjarmen som Borough market i London. 

Se bildene fra mitt besøk på Borough Market her >>

Det var heller ikke like fint som Merdado de San Miguel i Madrid >>

Stikk innom, men ikke belag deg på å få masse smaksprøver eller spise deg mett på spennende retter og masse flotte kaker. Det finnes ikke. Men en fargerik og artig tur, uansett 🙂