Reisebrev fra California – Los Angeles del 3

I sommer reiste Mannen og jeg rundt med bil i to uker i California, og koste oss rett og slett glugg ihjel.

Turen gikk fra Los Angels i nord til San Diego i sør, med mange små og store stopp innimellom. Vi har møtt mange koselige folk, sett artige ting, spist god mat, og opplevd ting vi aldri kommer til å glemme.

Noen av de opplevelsene kan du lese om her, jeg deler nemlig turen min med dere via reisebrev!

Her kan du lese de forrige reisebrevene >>

Her er femte og siste reisebrev fra California, legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål! (PS: Klikk på bildene for større versjon.)

Dag tretten

Mc Donald's
SØT: Dette er den eldste McDonald’s-en som fortsatt er i drift! Ganske artig bygg. Spiseplassen er i det lille bygget til høyre, det er bare bestilling i lukene foran her.

På tide å dra tilbake til Los Angeles, for de siste tre (to egentlig) dagene av ferien! Vi bare sto opp, spiste og dro, greit å bare komme seg avgårde.

Vi brukte vel cirka fire timer fra hotellet i San Diego til hotellet i Beverly Hills, men da hadde vi et kaffestopp i Downey, som gjorde at det ble litt omkjøring. Her kjørte vi blant annet forbi den eldste McDonald’s-en som fortsatt er i drift. Ganske fin bygning, egentlig.

Da vi endelig kom frem til hotellet, var det godt å slappe av litt. Det er ganske dyrt i Beverly Hills, vi bodde på Hotel Beverly Terrace som er ganske sentralt, men fytti grisen så små rom! Vi klarte nesten ikke gå forbi mellom senga og veggen, bort til badet. Og det gikk i alle fall ikke an å være to som bevegde seg i rommet samtidig! Heldigvis var det bare for et par netter, så det gikk bra, men vi ble litt lei av at det var så trangt.

Etter å ha slappet av litt, brukte vi dagen på litt shopping. Hadde ikke blitt så mye av det frem til nå, egentlig, så det var fortsatt plass i koffertene ☺

Vi gidder ikke dra på de svindyre designbutikkene, men det er masse andre butikker også, selv i Beverly Hills. Vi dro til Beverly Center, hvor det er både vanlig designerbutikker som Gucci, Prada og Versace, men også Macy’s, Forever 21 og andre billige butikker. Jeg finner aldri noe på Nordstrom, men Macy’s liker jeg! Det er som regel ganske gode salgspriser her, du finner jo designermerker, men de er ofte nedsatt.

Whiskey a Go Go
WHISKEY A GO GO: USAs første diskotek åpnet i 1964. Her har blant annet Nirvana spilt. Da vi var der, spilte greske Barb Wire Dolls.

På kvelden dro vi ut en tur, først på Whiskey A Go Go, som er en nattklubb på Sunset Boulevard, eller mer nøyaktig Sunset Strip, som er en liten del av Sunset Boulevard. Her var det konsert med et gresk band som heter Barb Wire. Hard rock, flinke folk, og gøy å få med seg litt musikk. Whiskey A Go Go kalles ofte USAs første diskotek, det åpnet tilbake i 1964. Stedet har vært viktig for mange band på veien til storhet, blant annet har The Doors spilt her, i tillegg til Alice Cooper, Nirvana og mange andre. Alt er svart og mørkt, og de fleste folka som var der var også svartkledde med masse tatoveringer og piercinger. Men det var ikke noe problem å være vanlig kledd, og det var gratis å komme inn. Bare husk at hvis du skal drikke øl i USA, enten det bare er til maten eller ut på bar, så MÅ du ha med passet. De godtar ikke noe annet, og de krever det, uansett.

Viper Room
JOHNNY DEPPS STED: Skuespilleren var en av eierne da Viper Room ble åpnet i 1993. Samme året døde skuespilleren River Phoenix utenfor, av overdose. Det var flere konserter av varierende kvalitet da vi var der.

Etterpå dro vi til The Viper Room, en nattklubb/musikkscene som ble startet av blant andre Johnny Depp i 1993. Det ligger nesten bare rett over gata, så det var veldig enkelt å få sjekket ut begge stedene. The Viper Room er dessverre kanskje mest kjent for en svært tragisk hendelse, det var nemlig her skuespilleren River Phoenix døde av overdose på fortauet i 1993. Depp solgte seg ut av klubben i 2004, men han har dukket opp som overraskelsesgjest på scenen med bandet sitt flere ganger. Men dessverre ikke denne gangen, haha…

Det var overraskende lite sted, egentlig. Nede er det en svært liten bar, bare et lite rom med en sofa langs veggen og en bardisk på den ene siden. Det var en veldig intim konsert da vi var der, bandet sto bare inntil sofaen i det ene hjørnet. Oppe er det litt større, her er det ordentlig scene, noen sofaer og danseplass. Vi var her i et par timer, satt i sofaen og bare chilla og så på dem som spilte. Mye blandet kvalitet, kan du si… Etterpå tok vi Uber tilbake til hotellet, kosta $4,50, enkelt, greit og raskt.

Dag fjorten

Siste fulle dagen i Los Angeles, før hjemreise dagen etter. Det ble litt shopping i går, men vi hadde ikke fått shoppet så mye til nå, så vi brukte dagen på å legge igjen litt mer penger, hehe.

Over gata for senteret vi var på i går, ligger det et annet senter, som heter Beverly Connection. Det var en helt annen stil, men her finner du CVS Pharmacy, Nordstrom Rack, Ross, Marshalls, Old Navy og TJ Max, blant annet. Vi fikk handlet litt billig sminke og kroppsprodukter på CVS, jeg elsker blant annet serien NYX. Det er veldig rimelig, men mye pigment og sminken sitter kjempegodt. 

Umami
KJIPING: Burgeren på Umami var ikke kjempegod. Litt tørr og kjedelig, rett og slett. Men pommes fritesene av søtpotet var veldig gode!

På kvelden dro vi og spiste på en burgerrestaurant som heter Umami. Umami er jo den femte smaken, ved siden av surt, søtt, salt og bittert, og jeg har både hørt og lest mye om denne kjeden, så jeg hadde store forventninger. Eller, forhåpninger er kanskje bedre ord.

Det var ikke så mange ting å velge mellom på menyen, og det var en ganske fin restaurant, ikke noe fast food-plass. Det var litt treg servering og det tok litt tid før maten kom. Og da den endelig kom, var det egentlig ikke så veldig godt. Jeg ble litt skuffa. Søtpotet-pommesfritesene var kjempegode, det skal de ha! Men burgeren hadde lite dressing eller saus, og den var rett og slett bare litt kjip. Ikke så mye smak heller. Og så kosta det ganske mye, var vel rundt 200 kroner per burger. Vi drar ikke tilbake hit.

Dag femten

Hjemreise!

Beverly Hills (2)
FARVEL: Siste bilde fra Beverly Hills, på tide å reise hjem!

Flyet gikk ikke før på ettermiddagen, så vi hadde litt tid til å gå rundt litt på dagen først. Vi spiste vår siste frokost på iHop, og ironisk nok var den siste gangen den gangen hvor maten ikke var særlig god. Typisk! Vi har spist på 4-5 forskjellige iHop i løpet av ferien, og det har vært variabel kvalitet. Vi brukte anmeldelsene på Google maps som guide, og de stemte veldig godt. Den som hadde 4,4 eller noe sånt i anbefalinger var helt klart flere hakk bedre enn de andre, noen av dem var nede i 3,2 for eksempel. Så bruk de stjernene for å velge hvis du står mellom flere plasser å gå.

Etter frokost kjørte vi utover mot flyplassen så vi kom litt nærmere, men vi hadde god tid, så vi stoppet og gikk på handlesenteret Westfield i Culver City, det ligger ikke så langt unna flyplassen, så da er du sikker på at du ikke blir sittende i kø i to timer og ikke rekker flyet. Det var et ganske fint og bra senter, med masse forskjellige butikker og også restauranter og kafeer.

Carls Jr
VERSTING: Det er mye å velge mellom på Carl’s Jr, men ingenting av det er sunt. Mitt forsøk på å velge en mindre burger som var litt mindre usunn, endte allikevel opp på 990 kalorier…

Siste middagen ble konsumert på burgerplassen Carl’s Jr ved flyplassen. Den er kjent som en av de aller mest usunne burgerplassene i USA, så det passet jo fint å avslutte med det, haha… Jeg forsøkte å velge en litt mindre burger og tenke litt sunt, men det er helt umulig. Den jeg valgte hadde allikevel 990 kalorier! Det er jo helt vanvittig. Men den var jo god, da.

Oppsummering

To uker i California har virkelig flydd forbi! Samtidig som vi har opplevd masse, og jeg føler vi har fått sett veldig mye av hva området rundt Los Angeles og San Diego har å by på. Vi har virkelig storkost oss, og hatt det kjempefint.

For å oppsummere kan jeg vel egentlig si at det har vært mye dyrere enn jeg forventa. Særlig maten. Veldig mange av måltidene har vært norske priser, såfremt ikke vi har spist på fastfood-plass. Frokost for to med kaffe og juice på iHop ble ca 400 kroner, for eksempel. Burgerne på Umami ble over 400. Maten på Cheesecake ble rundt 400 kroner. Så skal du til USA, eller i alle fall California, vær forberedt på det.

Ellers anbefaler jeg absolutt en rundtur i California på det sterkeste, men dra andre steder enn Los Angeles hvis du kan, så du får sett litt forskjellig. Det er ganske mye variasjon, selv bare mellom LA og San Diego.

God tur! ☺

Skriv deg opp på mailinglisten min så du ikke går glipp av flere reisetips og oppskrifter!

Epost: