Reisebrev fra California – San Diego del 2

I sommer reiste Mannen og jeg rundt med bil i to uker i California, og koste oss rett og slett glugg ihjel.

Turen gikk fra Los Angels i nord til San Diego i sør, med mange små og store stopp innimellom. Vi har møtt mange koselige folk, sett artige ting, spist god mat, og opplevd ting vi aldri kommer til å glemme.

Noen av de opplevelsene kan du lese om her, jeg deler nemlig turen min med dere via reisebrev!

Her kan du lese de forrige reisebrevene >>

Her er fjerde og nest siste reisebrev fra California, legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål! (PS: Klikk på bildene for større versjon.)

Dag ti

Mission Beach
BEHAGELIG: Kjøp parasoll hvis du skal ligge på stranden! Sola er knallvarm og sterk.

Sol, fint vær og varmt og deilig! Akkurat sånn det skal være, hehe ☺  Ingen store planer, annet enn å kose oss på stranden.

Forresten, jeg vil helt klart anbefale deg å skaffe deg liggeunderlag og solparasoll om du skal tilbringe noen dager på stranda, ellers blir heten uutholdelig. Vi kjøpte våre på Walmart, jeg tror parasollen kosta $24,99 og madrassene kosta vel rundt $15 per stykk.

Vi tenkte vi skulle teste en annen strand i dag, det er mange forskjellige spredt langs kysten rundt San Diego. Vi kjørte derfor opp til La Jolla for å tilbringe dagen på stranden der.

La Jolla (uttales La Hoia) er visstnok en koselig by med et par gode restauranter, litt butikker og en fin strand. Men vi kom aldri så langt, fordi køen var helt latterlig lang! Den var nesten en mil!

Vi brukte GPS og kart fra Google, og den sendte oss heldigvis på en snarvei så vi slapp i stå i køen som begynte ved avkjøringen fra motorveien, men da vi kom ned til stranda var det helt fuckings umulig å finne en parkeringsplass. Det er en liten parkeringsplass ved selve stranden, men ellers må man bare stå i vanlige gater og boligfelt. Vi kjørte rundt i nabolaget i minst 30 minutter, opp og ned gater, bort og rundt, tilbake og opp og ned. Før vi ga opp og bestemte oss for å dra tilbake til Mission Beach i stedet.

Området til Mission Beach er mye større, og sjansene for å finne parkering er større. Det var selvfølgelig stappfullt der også da vi kom oss dit, men vi fant en plass til slutt. Da var det to timer siden vi dro fra hotellet. Bah! Men sånn er det, vi måtte nok vært et par timer tidligere, minst, for å klart å få en plass på La Jolla. Men men, vi trives veldig godt på Mission, så ikke noe krise ☺

Det ble en fin dag på stranden til slutt, det var ganske store bølger så Mannen fikk prøvd ut bodyboardet sitt. Rimelig fornøyd da jeg klarte å filme at han faktisk klarte å surfe på det også, hehe.

Five Guys
BYGG DIN EGEN BURGER: Hos Five Guys kan du selv velge nøyaktig hva du skal ha på, og pommes fritesen kommer også med en chilivariant. Godt!

På kvelden dro vi til burgerplassen Five Guys. Det er en burgerkjede som startet i Washington, men som har spredt seg etterhvert, og nylig åpnet den også i London, faktisk. Alt er laget fra bunnen av, og du bygger din egen burger. Du har en liste med ting du kan velge på, så sier du hva du vil ha når du bestiller. Alt fra rå løk, stekt løk, sennep, BBQ-saus, sylteagurker, ketchup etc.

Fordelen er at du kan få det akkurat som du vil, og dermed er sjansen stor for at det blir veldig godt. Ulempen er jo dermed selvfølgelig at måltidet inneholder 2000 kalorier, og du kommer til å spise opp fordi det er så godt. Haha, nei, jeg tuller faktisk ikke. Velger du «riktig» i menyen, og drikke med sukker, kan du enkelt komme opp i 2000. Så dette er defo ikke stedet man kan dra hver fredag og spise! Men man må jo prøve en gang, det er jo lov, ikke sant? Kanskje to, også?  😳

USS Midway 2
KULT: Er du i San Diego, anbefaler jeg definitivt å ta turen innom USS Midway! Her på dekket står det en haug av forskjellige fly og helikoptre du kan både se på og gå inn i.

Dag elleve

San Diego er definitivt ikke bare strandliv, selv om det er mye av det. Det er også mange andre ting å gjøre, for eksempel dyreparken eller parken Balboa Park. Vi hadde bestemt oss for å ikke sette av tid til de tingene denne gangen, men prioriterte å dra til hangarskipmuseet USS Midway, som ligger ankret opp nede i sentrum av San Diego. Det er et hangarskip som er tatt ut av tjeneste, og nå er et flytende museum.

Vi startet dagen tidlig så vi kunne være der da de åpnet kl 10, for å slippe å stå i så mye kø. Vi kjøpte rabatterte billetter på hotellet, noe som også gjorde at vi slapp billettkøen, digg! Hotellet hadde rabatterte billetter til mange av attraksjonene i byen, så jeg vil anbefale at du sjekker hotellet ditt hvis du skal på ting som koster noe. Det var enkelt å parkere på utsiden, og selve skipet er så stort at du uansett ikke merker så mye til de store folkemengdene når du først er inne.

USS Midway
INTERESSANT: Mannen storkoste seg, ettersom han er i bransjen selv, men selv for meg som ikke er spesielt interessert var det gøy på USS Midway.

Mannen er over gjennomsnittet interessert i disse tingene, men jeg synes også USS Midway var interessant og imponerende. Hangarskipet ble pensjonert i 1992, etter å ha deltatt i blant annet andre verdenskrig, Vietnam-krigen og den første Gulf-krigen. Du kan gå rundt i mange deler av skipet, det er utstillinger i alt fra messen, sykestuen, motorrommet til lugarene de bodde i. Det gir et godt bilde av hvordan de 5000 som jobbet og bodde ombord hadde det. I tillegg kan du se over 20 fly utstilt, blant annet jagerfly, helikoptre og bombefly. Beregn 3-4 timer, vi brukte 3 og så ikke på alt.

Etterpå dro vi nok en gang tilbake til Mission Beach for å bade og slappe av litt, men siden det var lørdag var det sinnssykt mye folk igjen. Men vi var litt mer innstilt på kø denne ganga, etter erfaring, haha, så det gikk bra. Vi brukte vel cirka 30 minutter på å finne en parkeringsplass denne ganga, og den var et godt stykke unna stranda, men det er egentlig ikke noe stress, det er bare å gå 10 minutter så er du der. Vi er nok litt mer vant til og innstilt på å gå, amerikanerne får noia når de må gå mer enn til og fra bilen.

På kvelden spiste vi mexicansk på restauranten på hotellet. Det var ikke akkurat noe spesielle greier, var mest bare for å få i oss noe mat. Greit nok.

Dag tolv

San Diego skyline by night
NYDELIG: Utsikten fra Coronado Island er det ikke noe å si på! Vi fant en liten park hvor man kunne se rett over til downtown San Diego.

Søndag, strålende sol, og siste hele dagen i San Diego. Kanskje ikke overraskende, valgte vi å tilbringe den på Mission Beach. De siste to dagene av ferien skal tilbringes i Los Angeles, og der er det jo ikke noe bading, så da måtte vi få det ut av systemet i dag, hehe.

Siden det er søndag dro vi bare rett ut etter å ha spist frokost, så vi skulle slippe å bruke 30 minutter på å lete etter parkering. Vi var der rundt 10.30, og da var det ganske mange ledige plasser på en av de nærmeste plassene, så jeg vil absolutt anbefale å dra såpass tidlig, om ikke tidligere, for å komme helt nærme. Dagen var kjempedigg, vi ble på stranda i fem timer! Fortsatt en god del bølger, så Mannen fikk ut sin indre surfer i dag også 😉

Middagen ble en reprise av to dager tidligere, det var mye i området som var stengt så vi dro tilbake til Five Guys. Fortsatt godt, kanskje enda bedre enn sist fordi jeg valgte BBQ-saus på, hihi. NAM.

 

Vi brukte den siste kvelden til å bare kjøre rundt og kikke litt i byen, kjørte blant annet over den digre broa og ut på Coronado Island. Store deler av øya består av militærbase og er derfor utilgjengelig, men resten av øya er boliger, restauranter og hotellet Hotel del Coronado. Hotellet er gammelt, kjent, digert og skikkelig fint. Det er bygget av tre, og åpnet i 1888! Det er fortsatt et skikkelig fint hotell, og det koster både katter og hunder å bo der, men ønsker du resort i San Diego er dette stedet. Superfin, hvit strand rett utenfør døra. Det er mange kjendiser som har bodd her opp igjennom årene, blant annet prins Edward av England i 1920, Charlie Chaplin, Clark Gable, Errol Flynn, Mae West, Kevin Costner, Whoopi Goldberg, Gene Hackman, George Harrison, Brad Pitt, Madonna, Barbra Streisand Oprah Winfrey. Blant annet. Så sjansen for å møte kjendiser hvis du bor her, bør være ganske OK.

Turen nærmer seg slutten, neste brev er det siste fra California for denne gang!

Ikke gå glipp av det, skriv deg opp på mailinglisten nå!

Epost: