Her får du verdens beste, mykeste og saftigste brownies!

Myk. Saftig. Sjokoladete. Og ikke minst – sjokoladete! Ohmnomnom. Brownies

Sjokoladekake er en veldig enkel og rask dessert som mange hiver sammen når man skal på dugnad, må stille med kake til et arrangement eller har med i selskap. Det går fort å lage, og du kan ikke gjøre så mye feil. Det smaker godt, det er jo sjokolade og kake liksom. Hallo. Men – hvorfor ikke lage brownies og ha med i stedet?

Det er faktisk akkurat like enkelt å lage, tar like kort tid, og smaker MYE bedre. Jeg lover!

Denne oppskriften kommer fra Gary Mehigan. Et kjent navn for dem som følger med på Masterchef Australia. Gary er en av kokkene som leder programmet, og vet definitivt hva han snakker om når det kommer til mat. Og det er bare å lage denne brownien, så skjønner du også det. Den er helt nydelig!

Ifølge Gary (etter å ha sett så mange sesonger av Masterchef er vi er liksom på fornavn, føler jeg) er en perfekt brownie myk, og kan kan gjerne være nesten flytende i midten, med faste kanter. Eh, ja takk!

Da jeg serverte denne under dugnaden i borettslaget vårt, forsvant alle stykkene på null komma niks, og det ble til og med hvisket om «den beste brownien jeg har smakt». Helt sant! ☺

Så. Hva venter du på? Sett i gang! Og spar et stykke til meg. Eller to. Neida. Joda.

Få flere kakeoppskrifter her >>

Verdens beste brownies
Write a review
Print
Ingredients
 1. 250 gram smeltet smør
 2. 5,8 dl finkornet sukker
 3. 90 gram kakaopulver
 4. 2,5 dl mel
 5. ca 1 ts bakepulver
 6. 5 egg
 7. 2,5 dl peanøtter (eller andre nøtter. Kan også fint droppes)
 8. Ca 130 gram finhakket sjokolade (velg selv hvor mørk)
Instructions
 1. Sett ovnen på 165 grader. Bruk en firkantet form hvis du har, min er 24 cm. Ha bakepapir i bunnen av formen, da unngår du at kaken henger fast når du skal ta den ut.
 2. Ha smør og sukker i en bolle og rør.
 3. Ha oppi kakaopulveret og rør til det er glatt og blankt.
 4. Ha i ett og ett egg, rør godt. Røren tykner godt til, og er blank og jevn. Skrap ned sidene på bollen og over bunnen med en slikkepott.
 5. Sil melet og bakepulveret og rør det inn på lav hastighet (ellers havner det på vegger og benken).
 6. Finhakk sjokoladen og hakk peanøttene grovt. Rør dem forsiktig inn i røren til det er godt blandet. Skrap over bunnen igjen.
 7. Stek den midt i ovnen i 40 minutter. Bruker du en større form så kaken blir flatere er tiden kortere. Når den er ferdig tar du den ut av ovnen og lar den stå i formen i ca 30 minutter.
 8. Ha kaken ut av formen, sett den på et fat og del den i biter. Den er ganske mektig, så de trenger ikke være så store. Eller du kan bare finne frem en gaffel og begynne å spise, liksom. Funker fint, det også.
Adapted from Gary Mehigan
Adapted from Gary Mehigan
House of Treats https://houseoftreats.org/