Skummel sjokoladekake med spindelvev til Halloween

Halloween er en av de amerikanske høytidene vi har adoptert her i Norge, og det virker som at det blir mer og mer feiring for hvert år.

Vi lar oss jo selvfølgelig påvirke og inspirere mye av amerikanske nettsider som Pinterest, og det er jo så mye fint og gøy både av mat, borddekorasjon og andre ting man kan gjøre, så det er jo ikke så rart at også nordmenn vil være med på moroa.

I USA handler Halloween mest om å være skremmende, og barna har fryktelige kostymer og skal helse være så skumle som mulig. Her i Norge har vi derimot tatt en litt annen vri på det, og jeg synes den er ganske fin.

Den norske Halloween er nemlig mer som et karneval, egentlig. Det handler om å kle seg ut, ikke nødvendigvis være skummel og farlig. Barna går i Anna-kjole, eller leker sjørøvere, og på mange måter har Halloween egentlig bare erstattet det gode, gamle karnevalet. Vi har liksom bare flyttet karnevalsfeiringen til Halloween. Jeg liker det, jeg!

Få flere kakeoppskrifter her >>

Siden jeg ikke har barn selv, pleier vi ikke markere Halloween hjemme hos oss. Vi har alltid litt godteri klart på selve kvelden, det kommer alltid noen nabounger og banker på, men ellers gjør vi ikke noe mer ut av dagen.

Men, det er jo en fin anledning til å være litt kreativ på kjøkkenet, så selv om vi ikke gjør noe big deal av Halloween, så er det jo gøy å bake en kake og leke seg litt!

Det finnes mange ting man kan lage, og noen av kakene jeg har sett på Pinterest er jo superavanserte og ganske elleville. Jeg valgte å lage en litt enklere kake som alle kan klare å lage, og jeg håper du får lyst til å servere den hvis du skal ha Halloween-selskap!

Skummel sjokoladekake med spindelvev
Serves 18
Write a review
Print
Total Time
3 hr
Total Time
3 hr
Ingredients
 1. 3 egg
 2. 4,5 dl sukker
 3. 250 gram smør
 4. 6 dl hvetemel
 5. 3 ts vaniljeessens
 6. 3 ts bakepulver
 7. 3 ss kakao
 8. 3,5 dl kulturmelk
Glasur
 1. 750 gram melis
 2. 200 gram kremost
 3. 2-3 ss fløte
 4. Oransje geléfarge
Spindelvev
 1. 70 gram mørk sjokolade
 2. 2 ss fløte
Instructions
 1. Sett ovnen på 180 grader og finn frem en firkantet form på ca 23x33 cm. Ha litt olje i formen og dekk med bakepapir. Oljen gjør at papiret henger fast.
 2. Rør egg og sukker hvitt og luftig.
 3. Smelt smøret og ha det oppi. Ha også oppi vaniljeessensen.
 4. Bland mel, bakepulver og kakao i en egen bolle, og mål opp kulturmelken.
 5. Ha det tørre og det våte vekselsvis oppi røren, bland godt mellom hver gang. Skrap over bunnen med en slikkepott, så du får med alt.
 6. Ha røren i bakeformen og stek i cirka 35-40 minutter. Det vil variere fra ovn til ovn, så følg gjerne med og sjekk jevnlig når det nærmer seg.
 7. Kaken er ferdig når du stikker en pinne inn i den og den kommer ut tørr, uten røre på seg.
 8. Sett kaken til avkjøling, la den være i formen en stund før du tar den ut og setter den på en rist.
Glasur
 1. Rør melis og kremost til en fast masse i kjøkkenmaskinen.
 2. Ha oppi fløte, se litt an hvor mye du trenger, den skal være myk så du kan spre den ut, men fast nok til at det ikke renner utover.
 3. Ha oppi farge. Jeg foretrekker geléfarger, fordi de har mye mer pigment. Du vil aldri få en sånn kraftig oransjefarge med konditorfarge.
 4. Rør godt sammen og skrap over bunnen før du rører litt til, så du er sikker på at det ikke er noe hvitt igjen i bollen.
 5. Dekk kaken med et tynt lag, såkalt crumb coating. Det skal bare være helt tynt, det gjør ikke noe om du ser kaken igjennom. Målet er at smulene skal feste seg i kremen, slik at du ikke får smuler i det neste laget med frosting.
 6. Sett kaken kaldt i en halvtimes tid, så laget stivner.
 7. Ta den ut og dekk kaken med resten av frostingen, nå skal det dekke helt slik at kaken ikke er synlig igjennom.
 8. Sett kaldt igjen, mens du lager sjokoladen.
Sjokolade
 1. Smelt sjokoladen i en metallskål over vannbad. Du kan bruke mikro hvis du vil, men gjør veldig korte omganger, slik at den ikke blir svidd. La sjokoladen kjøle seg ned litt.
 2. Ha fløte oppi sjokoladen og rør, så blir det tykkere. Du kan gjerne prøve deg litt frem med hvor mye du trenger, men sånn cirka 2 ss.
 3. Bruk en liten pose, jeg brukte en liten pose med sånn forseglingsmekanisme i toppen, og hell sjokoladen oppi. Snipp av et mikroskopisk hull i det ene hjørnet.
 4. Ta ut kaken og begynn å dekorer med sjokoladen. Start med linjene som er rette, en på tvers av kaken, en på midten på langs, og en fra hjørne til hjørne. Da har du en slags stjerne.
 5. Fullfør pynten ved å tegne forsiktig små buer fra strek til strek. Begynn innerst og jobb deg utover, rad for rad, helt til du er ferdig.
 6. Tørk av eventuelt søl fra brettet, og kaken er klar!
House of Treats https://houseoftreats.org/