Matmarkedet Mercado de San Miguel i Madrid

Jeg liker Spania veldig godt, det er et pent land, det er sol og godt og varmt, hyggelige folk, og ikke minst, de er like opptatt av mat som jeg er! Det er små restauranter og kafeer tilgjengelig over alt, og spesialiteten er selvfølgelig tapas.

(Klikk på bildene for å bla gjennom større versjoner)

Vi var i Barcelona i fjor, og da må jeg si at jeg var litt skuffet over tapasen vi fant, men det kan jo være at det bare var vi som var håpløse ikke klarte finne en god plass. Vi forsøkte nye steder hver dag, men jeg synes ofte at det var litt dårlig kvalitet, rett og slett. Men matmarkeded La Boqueria var artig!

De har også et matmarked i Madrid (de har faktisk mange), så da vi tok turen dit i sommer måtte vi jo selvfølgelig ta oss god tid der. Markedet heter Mercado de San Miguel, og ligger rett ved Plaza Mayor i sentrum. Det var stengt i seks år for oppussing, men etter at det åpnet igjen i 2009 har det blitt et ordentlig møtested for matglade folk.

De små utsalgsstedene ligger på rad og rekke inne i markedet, og det er så mye folk at det nesten er litt vanskelig å gå rundt og kikke. Men utvalget er stort!

Det selges både desserter og mat man kan ta med seg, for eksempel skinke eller oliven, men det er en overvekt av steder som serverer mat. Du finner alt fra en liten tapasbar hvor alt er laget av mozzarella, paella og flere boder som selger sjømat tilberedt på forskjellige måter, til drinkbod hvor du kan kose seg med en mojito eller noe annet godt. Det er ikke så mange steder å sitte, men det går egentlig fint fordi man skal jo ikke sitte nede og spise et stort måltid. Hele poenget med tapas er jo at man skal kjøpe litt her og litt der, og gå rundt og smake på alt! ☺

Selve bygget til matmarkedet er kjempepent, det er et ordentlig gammelt bygg i jern og glass. Det er en koselig plass på utsiden hvor det er flere kafeer med uteservering. Jeg må si at jeg synes dette dette var et mye finere og koseligere marked enn det i Barcelona, og det var mye mer mat og større utvalg.

Adesse: Plaza de San Miguel, mercadodesanmiguel.es.
Åpent: Søndag til onsdag, 10-24, torsdag til lørdag 10-02

PS: Det koseligste matmarkedet jeg har vært på er derimot i London, har du sjekket ut Borough Market? For en sjarm! ☺