Reisebrev fra California – Los Angeles del 2

I sommer reiste Mannen og jeg rundt med bil i to uker i California, og koste oss rett og slett glugg ihjel.

Turen gikk fra Los Angels i nord til San Diego i sør, med mange små og store stopp innimellom. Vi har møtt mange koselige folk, sett artige ting, spist god mat, og opplevd ting vi aldri kommer til å glemme.

Noen av de opplevelsene kan du lese om her, jeg deler nemlig turen min med dere via reisebrev!

Les det første reisebrevet her >>

Walmart
SHOPPING: Walmart er et interessant sted med stort potensiale for å se litt snodige folk.

Her er del to av turen til California ☺ Legg gjerne igjen kommentarer eller spørsmål! (PS: Klikk på bildene for større versjon.)

Dag fire

Det regner nesten aldri i California, de har nå faktisk hatt tørke i over fire år, noe som har skapt store problemer, og ført til vannrasjonering. Og hvis det regner, er det som regel bare litt yr en kort stund, det er aldri øspøs.

Gjett hva vi våknet til? Regn. Øspøs. Er det mulig?? 😯 Det er jo bare fantastisk typisk, haha. Det var skikkelig øspøs mer eller mindre hele dagen, og regnmengdene slo faktisk en 113 år gammel rekord. I løpet av dagen møtte vi til og med folk som var i 40-årene som sa at de aldri kunne huske at det hadde regna ordentlig i Los Angeles.

Jaja, det finnes heldigvis ting å gjøre, også på en regnværsdag! Vi satte agendaen for dagen med innendørsaktiviteter og å holde seg i bilen, like greit å gjøre dem når det er så dårlig vær allikevel.

Chipotle (2)
NAM: Vi hadde lunsj på Chipotle, en mexicansk fastfood-kjede. Og det var sinnssykt godt! Du velger selv type kjøtt, innhold og om du vil ha det i lefse, på taco, i salat eller en skål.

Både Mannen og jeg er glade i å kjøre rundt og kikke og se de forskjellige bydelene, jeg synes det er så spennende å se hvordan ting er rundtforbi, så vi dro ut til et område som heter Crenshaw. Det ligger langt uti hutiheita. Det er egentlig et litt lugubert område, men vi dro på dagtid så det gikk fint. Det ligger ganske nært Compton, og det området bør du kanskje holde deg unna, i alle fall på kveldstid. Her er det mange gjenger og dop. Men vi følte oss trygge i Crenshaw, selv om vi uten tvil skilte oss ut, var ikke akkurat mange andre turiser der, haha. Men det er jo bare artig, det da!

Mens vi først var i området, dro vi innom Walmart for å se og handle litt. Det var en ganske sliten butikk, så fant ikke så mye, men artig å ha vært innom. Walmart er kjent for rare kunder (kjør bildesøk på Walmart på Google), men vi så bare normale folk her på denne i Crenshaw. Som bar preg av å være i et litt slitent område

Etterpå spiste vi lunsj på Chipotle Mexican Grill. Jisøs Christ det var god mat til å være fast food! Jeg hadde burrito som ble fylt med lime- og korianderris, bønner, paprika, kylling, salsa, avocado og rømme, mens Mannen hadde oksekjøtt i stedet for kylling. Det var rett og slett kjempegodt, og selvfølgelig en enormt stor porsjon, som alltid her i USA. Jeg spiste ikke opp, som vanlig.

Etterpå følte vi for å shoppe litt, så vi dro vi ut til Citadels Outlet i Commerce. Det er et kjempestort outlet med en haug av kjente butikker som Michael Kors, Adidas, Guess, Coach, Levis og masse, masse annet. Det var selvfølgelig mye folk, kanskje særlig siden det regna, men det er ganske god plass, så du går ikke i kø liksom. Jeg anbefaler absolutt å ta turen om du vil handle litt billigere!

Venice Beach (1)
CRAZY: Venice er veldig annerledes enn Santa Monica, og den 4 km lange promenaden langs stranden er fylt av merkelige folk og ting.

Dag fem

Heldigvis våknet vi til sol igjen på dag fem, så solhungrige nordmenn som vi er bestemte vi oss for å tilbringe dagen utendørs på Venice Beach.

Venice Beach er en forlengelse av Santa Monica Beach, det er samme stranden som bare fortsetter nedover, men Santa Monica er faktisk en egen by, mens Venice tilhører Los Angeles. Det er det som er greia med LA, det er mange små byer som bare har vokst sammen til en diger plass. Men selv om de ligger så nærme, er det veldig annerledes på Venice Beach.

Bydelen Venice ble faktisk grunnlagt i 1905 som en resortby for rikingene i LA. På den tiden lå den jo langt unna sentrum. Det skulle være en kopi av Venezia, og han som bygde byen gravde ut masse kanaler blant annet. Men kanskje det mest kjente trekket ved Venice, er boardwalken, promenaden som går langs stranden.

Muscle Beach
SHOW OFF: Inne bak det blå gjerdet kan du trene. Her pleide Arnold Schwarzenegger å pumpe jern i sine bole-dager.

Den er fire kilometer lang og et sirkus uten like. Her finner du uteliggere, boder som selger klær og souvenirer, marijuana-utsalg hvor «the green doctor is in» (medisinsk bruker er lov i California), tiggere, spåkoner, UFO-troende, sjonglører, spiseplasser og masse annet. Det er ganske Syden-aktig, men ganske underholdende. Sånn for en dag i alle fall.

Etter å ha gått en liten stund nedover promenaden, kommer du til Muscle Beach, et veldig kjent treningsområde som er utendørs. Det koster $10 i måneden for å trene her, og for å si det sånn, du liker å vise deg frem hvis du velger å trene her, haha. Det var her Arnold Schwarzenegger trente da han flytta til Los Angeles og bola seg halv ihjel. I tillegg har du jo stranden, hvor det går an å sole seg og bade, akkurat som i Santa Monica.

Etter å ha gått her i noen timer, dro vi til Marina del Rey, som ligger like bortenfor. Her er det masse seilbåter og dyre leiligheter, og egentlig ikke så mye å se på for å være ærlig. Men vi spiste på Cheesecake Factory her, veldig god mat, og nydelig ostekake, selvfølgelig! Det går an å sitte ute på en terasse med masse lys, men det begynte å regne igjen (typisk!) da vi kom, så vi satt inne. Men til vanlig er det nok superkoselig å sitte ut der og se ut over havna mens du spiser.

Pelican Cove Park
PELICAN COVE: Husene i bildet er et resort, men tidligere lå det et akvarium her. Er du her i desember-april kan du se hvaler!

Dag seks

Vi har kost oss veldig i LA, sett og gjort mye rart, men vi vil se mer av USA. Etter fem netter i Los Angeles, var det derfor tid for å dra sørover til Orange County. Fylket er Californias nest mest folkerike, og det femte mest folkerike i hele USA, faktisk. Det er mange folk med mye penger i Orange, og mange husker kanskje serien The O.C fra TV? Det står for Orange County. Det er også her du finner Disneyland hvis det er noe for deg, nærmere bestemt i Anaheim.

Kjøreturen ned til Santa Ana eller Garden Grove tar cirka halvannen time hvis du velger å kjøre motorveien, men vi hadde lyst til å se litt mer på veien, så vi kjørte en liten omvei. Vi kjørte i stedet kystveien rundt en odde som heter Palos Verdes. Her ser du rett ut i havet, og det ligger digre eneboliger på rad og rekke i lukkede boligfelt med port og vakt og hele pakka. Nok av penger, som sagt…

Catalina
CATALINA: Det var en del skyer, men vi kunne akkurat se Catalina til høyre i bildet. Det går an å ta båt ut til øya og overnatte.

Underveis stoppet vi ved et utsiktspunkt ved Pelican Cove Park, for et nydelig sted! Skikkelig fin utsikt, og man kan se øya Catalina når det er fint vær. Hadde vi ikke nettopp spist, og visst om dette stedet, hadde vi definitivt tatt lunsjen her! Du kan gå ned til stranden hvis du vil, og det er også fjell bakover du kan gå i, du kan lese mer om muligheten og Pelican Cove her. Er du her i tiden desember-april, bør du ta med kikkert, det er nemlig masse hvaler i området!

Området hvor alle husene ligger er i dag et resort, men det pleide faktisk være et stort akvarium som het Marineland. Her var det hvaler, seler og masse annet, men det ble nedlagt i 1987 da de som eier Sea World kjøpte det og flyttet alt til der det nå ligger i San Diego. Restene av lokalene ble derimot stående i ganske mange år, og flere filmer har scener herfra, blant annet Pirates of the Caribbean, Pearl Harbor, The Aviator og Charlie’s Angels. Nå er alt selvfølgelig borte, og resortet tar hele plassen.

Lucille's BBQ ribs
LUCILLE’S SMOKEHOUSE: Det var mye mat og greit måltid, men 800 kr for to er altfor mye.

Etter at vi hadde sett oss ferdige på den nydelige utsikten, kjørte vi videre via Long Beach. Vi kjørte bare gjennom, stoppet ikke noe sted, men Long Beach er en by med ca 450.000 innbyggere, så hvis du vil stoppe her finner du garantert noe å gjøre eller sted å spise. Det er faktisk denne byen Snoop Dogg kommer fra, i området Eastside, for dem som synes det er artig.

Turen tok oss vel litt over tre timer, og vi ankom hotellet litt utpå ettermiddagen. Vi bodde på Ayres i Garden Grove, det var definitivt det fineste hotellet i løpet av turen. Etter en lang dag med mye kjøring og sightseeing fant vi restauranten Lucille’s Smokehouse BBQ, som lå like oppe i gata for hotellet og hadde gode anbefalinger på TripAdvisor. Det var godt, men fytti grisen så dyrt! Det var mye mat, og vi klarte selvfølgelig ikke å spise opp, men at det kosta 800 norske kroner for to ribs og to drinker, det synes jeg ble for mye asså. Det var ikke verdt det, og jeg hadde ikke dratt hit igjen. SÅ godt var det ikke…

Orange outlet
MER SHOPPING: Det er koselig å gå rundt på outlet når mørket senker seg. The Outlets at the Orange har også kino og bowling.

Etter middagen labba vi bort til The Outlets at Orange, et outlet som lå like bortenfor hotellet. Det er mindre enn det vi var på i Los Angeles, men det er fortsatt ganske stort og har mange interessante butikker. Det er blant annet Levi’s, Converse, Vans, Saks Fifth, Nordstrom, H&M, G by Guess, Forever XXI og mange flere.

I tillegg er det også kino og bowling her, hvis man ønsker å finne på noe annet på kveldene. Vi tok kvelden og ruslet hjem etterpå denne dagen, lang dag med mange inntrykk ☺

Flere eventyr og tips finner du i det neste reisebrevet, skriv deg opp på mailinglisten så du ikke går glipp av det!

Epost: