Det finnes enormt mange valg når du skal lage cupcakes. Forskjellige smaker, farger, pynt, former osv. Det finnes haugevis av frosting eller glasur man kan ha på, her er tre av de mest vanlige typene, som man så tilsetter litt ekstra i, enten det er smak eller farge. Man kan selvfølgelig også endre på både mengde og innhold, for eksempel tilsette kaffe.
Du kan også bruke marengs til å dekorere med, les om de tre typene her >>
For å ha noe å spise med tre typene, har jeg først laget sjokolade- og vaniljemuffins. Du kan selvfølgelig lage hvilke som helst muffins, eller du kan finne en oppskrift på bloggen min 🙂
Oppskrift på cupcakes og muffins >>
Smørkrem
Kremen er grei både å smøre ut med en palettkniv, og å sprøyte med pose. Den er ganske tykk, så du kan lage mønstre på kaken eller muffinsen. Den holder seg inntil en uke i kjøleskap, og bør ha romtemperatur når den skal brukes. Er veldig fast i konsistensen, og holder perfekt når du sprøyter på muffinsen. Enkel å lage mønster med, men smaker en del smør.
100 gram usaltet smør
150 gram melis
1 ss varmt vann
Rør smøret mykt med kjøkkenmaskinen. Ha i melis (husk å sile), og rør til det blir glatt og kremete. Ha i det varme vannet, og rør til blandingen blir myk og luftig.
Smaksvariasjoner
Sitron: Du kan tilsette 2 ss sitronsaft i stedet for vann, og gjerne 1 ss revet sitronskall.
Appelsin: Du kan gjøre det samme med appelsin
Vanilje: Tilsett vaniljeessens i stedet for vann.
Sjokolade: Ønsker du sjokoladeglasur kan du blande 25 gram kakaopulver med 2 ss kokende vann til det blir en seig masse. Så blander du det inn i kremen sammen med 2 ts vaniljeekstrakt, og pisker til det blir jevnt og glatt.
Kremost-glasur
Dette er min favoritt, den er litt syrlig og frisk, samtidig som den er søt og god. Denne blir ofte brukt til gulrotkake og gulrotmuffins, men den kan fint brukes til alle slags muffins. Den er litt mindre fast enn smørkrem, og kan flyte litt ut i fasongen når du sprøyter det på. Den stivner ikke etterhvert, men er myk hele tiden.
100 gram Philadelphia light
150 gram melis
50 gram usaltet smør
Blant smør og melis i en bolle, til det er mykt og luftig. Du kan tilsette farge og/eller smak, om du ønsker det, men husk at da må du kanskje ha litt mer melis oppi fordi det kan bli for tynt med mer væske.
Melisglasur
200 gram melis
1 eggehvite
1 ts flytende glyserin per eggehvite om du ikke ønsker at den skal stivne
Ha eggehviten i en bolle sammen med silet melis. Rør til det blir blankt og glatt. Kan også tilsettes farge.
Så der har du tre hoved-typene. Nå er det bare å prøve seg frem med både smak og farge!