Klassisk og sommerlig Pavlova, kledd i rødt, hvit og blått

Hva passer vel bedre til nasjonaldagen, enn en pavlova i rødt, hvitt og blått?

Jeg husker første gang jeg spiste Pavlova. Det var i bryllupet til en av mine beste venner.

Svigerinnen hennes hadde laget den, og jeg var nysgjerrig siden jeg aldri hadde sett eller smakt den før. Så jeg tok et stykke. Deretter tok jeg et til. Godt mulig jeg tok et tredje også  ♥  Siden den dagen har Pavlova vært en av mine favorittkaker!

Pavlova er faktisk nasjonalkaken på New Zealand, og både kiwier og australiere elsker denne luftige marengskaken. Den er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova som døde i 1931, og skal ha blitt laget i forbindelse med at danseren besøkte Australia eller New Zealand. De blir ikke helt enige der nede om hvem det faktisk er som har «opphavsretten», så god er kaken at de faktisk krangler om den, haha.

Kaken er ganske enkel å lage, det er ikke så mange ingredienser. Men, marengs kan være litt vanskelig å jobbe med, så det er viktig at du følger med mens du baker. Ellers kan dette skje…

Få flere oppskrifter med marengs her >>

Pavlova
Yields 1
Write a review
Print
Ingredients
  1. 4 eggehviter
  2. 225 gram fint sukker (engelsk sukker)
  3. 1 ts vaniljeekstrakt (eller essens)
Pynt
  1. 4 dl kremfløte
  2. 1 ts sukker
  3. Bær til pynt
Instructions
  1. Begynn med å tegne en sirkel på et bakepapir. Cirka 24-25 cm er passelig, bruk enten en form og tegn rundt, eller et målebånd. Jeg brukte bunnen på en kakeform jeg vet er 24 cm. Tegn på bakepapiret og snu det, slik at pennen er ned, men pass på at du ser sirkelen igjennom. Sett ovnen på 110 grader.
  2. Så må du dele eggehvitene og eggeplommene. Det er veldig (!) viktig at det ikke kommer noe plomme med, så vær nøye. Sprekker plommen må du starte på nytt. Et lite tips er at du kan få kjøpt bokser med eggehvite i Sverige, det pleier jeg å gjøre, så bor du i området anbefaler jeg at du tar med deg en boks eller to. De står sammen med eggene.
  3. Ha hvitene og vaniljeessensen i maskinen og pisk dem stive. Det er viktig at både bolle og pisk er ren, ellers kan du risikere at hvitene ikke vil piskes ordentlig. Det er også viktig at du ikke pisker dem for mye så de blir tørre, da kan du ikke bruke dem.
  4. Ha oppi en og en spiseskje med sukker mens du pisker videre. Du vil se at marengsen blir tykkere og mer glansfull etterhvert som du har mer sukker oppi. Marengsen er ferdig når den er myk og glinsende.
  5. Ha marengsen på bakepapiret. Spre det utover mot kantene av sirkelen du har tegnet. Kaken skal ha en liten grop i midten når du er ferdig. Sett marengsen inn i ovnen på nederste hylle. La den stå i halvannen time. Når den er ferdig kan du gjerne skru av ovnen og bare la den stå inni til ovnen er kald.
  6. Mens den står og steker og blir myk og deilig inni med en sprø skorpe utenpå, kan du ta deg en kaffe. Etterpå kan du rense og dele opp frukten du skal ha oppå. Jeg har valgt bringebær, jordbær og blåbær, men du kan ha akkurat det du vil. Kiwi, fersken, bringebær. Ditt valg.
  7. Når kaken har kjølt seg ned løfter du den forsiktig av bakepapiret. Det er viktig at du er forsiktig, ellers sprekker marengsen. (Men om den gjør det er det ikke noe krise, du dekker det meste med krem allikevel). Så har du kremen over toppen og strør deilige, friske bær over.
  8. Så pisker du kremen som skal på. Om du vil ha en litt sunnere (mindre usunn?) variant, kan du piske litt mindre krem, og blande inn vaniljekesam. Det går også an å droppe kremen helt, og bare spre vaniljekesam over.
  9. Pynt med den ferske frukten, og så er det  bare å servere og nyte!
House of Treats https://houseoftreats.org/